Elja Trum

Tweedehands CRT monitoren spotgoedkoop

maandag 15 oktober 2007, 20:07 door | 14.727x gelezen | 7 reacties

Afgelopen zaterdag zat ik met een probleempje; mijn monitor had het definitief begeven en de gewenste nieuwe LED monitor is nog steeds niet verkrijgbaar. Dan maar een paar honderd euro uitgeven voor een nieuwe monitor terwijl ik nog geen goede keuze heb gemaakt? Daar kon ik alleen maar vreselijk spijt van gaan krijgen en een boel geld op verliezen. Over de huidige kwaliteit van TFT monitoren ben ik nog niet zo ontzettend te spreken en mijn vertrouwde CRT had het opgegeven. De oplossing is altijd simpel; even zoeken op Marktplaats naar een aardige tweedehands monitor.

En die staan er genoeg. Voor een paar tientjes koop je al een uitstekende 19" CRT monitor waar je een paar jaar geleden nog bakken met geld voor neer moest leggen. Geef aan dat de koper binnen een straal van tien kilometer van je woning moet zitten en pagina's vol verschijnen. Bij de meeste aangeboden monitor staat vrolijk vermeldt dat ie weg gaat 'wegens de aanschaf van een TFT monitor'. Nu zijn die tegenwoordig al niet erg duur meer, dus de oude CRT monitor gaat voor een prikkie weg. Er staan er ook tientallen, dus het aanbod is stukken groter dan de vraag.

Sommige worden zelfs gratis weggegeven. Als iemand er nog wat mee kan doen en hij wordt opgehaald scheelt me dat een ritje naar de stort, zal de gedachtengang zijn. En gelijk hebben ze. Na eerste dertig euro te hebben geboden op een IIyama 454 monitor kom ik ook een IIyama 450 tegen, gratis. Een iets ouder type en de verkoper geeft aan dat er een krasje op het scherm zit.

Aangezien ik hoop dat binnen een maand of twee de LED monitoren toch wel te verkrijgen zijn besluit ik voor deze te gaan. Zojuist heb ik 'm na mijn werk opgehaald. Een vriendelijke jonge gaf me de monitor mee en wenste me er veel plezier mee. Dat moet geen probleem zijn. De monitor werkt uitstekend en hoewel de beschadiging niet echt onopvallend is valt er goed mee te werken zonder dat je er echt last van hebt.

Voor die 454 kreeg ik trouwens het bericht terug dat ik 'm voor 40 euro mocht afhalen. Dat was het mij momenteel niet waard, maar het blijft een spotprijsje voor zo'n goede monitor. Voor het zelfde geld zijn trouwens ook 21 inch CRT monitoren te vinden als zullen die dan nog vaak met een bolle beeldbuis werken.

Er zijn nog voldoende oude reviews te vinden van de oudere CRT monitoren om een goed beeld te krijgen van de kwaliteit. Voor iemand die een tweede monitor zoekt en niet op kwaliteit wilt inboeten is Marktplaats dus absoluut een aanrader!

IIyama Vision Master Pro 450
Mijn 'nieuwe' IIyama Vision Master Pro 450


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

GRATIS E-BOEK

25 Tips voor Fotografen

Praktische tips over apparatuur, camera-instellingen, compositie, nabewerking en flitsen. Je ontdekt:

Wat de beste camera is om mee te fotograferen

Hoe je de juiste belichting instelt, ook als je camera het even niet meer weet.

Een tip die ervoor zorgt dat jouw foto's direct aanspreken, zonder ingewikkelde techniek.

ebook: 25 Tips voor Fotografen

Gratis e-boek: 25 Tips voor Fotografen.

Maak indruk met jouw foto's!

Ontvang kosteloos wekelijks fotografietips en direct mijn e-boek met 25 tips voor betere foto's.

ebook: 25 Tips voor Fotografen
Je naam Je e-mailadres

7 reacties

 1. botter17
  Profiel botter17 schreef op maandag 15 oktober 2007 om 22:24

  Een 450, gratis ?! Ik heb er een jaar of wat nog 1299 gulden (!) voor betaald...
  Prima scherm overigens..

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op maandag 15 oktober 2007 om 22:32

  Dat bedoel ik, Marco. vrolijk

  Het is dat ik nu al maanden verlekkert naar een 24 inch breedbeeld loop te zoeken, anders had ik nu gewoon een mooie 21 inch van een paar jaar oud uitgezocht voor een spotprijsje.

  Overigens heeft deze 450 dus wel een beschading om het scherm waardoor ie inderdaad niet echt geld zou kunnen opbrengen, maar ook die 454 voor 40,- euro is absoluut een koopje.

 3. Marjan Trum
  Marjan Trum schreef op maandag 15 oktober 2007 om 23:01

  Hoi Elja,
  Ik had je ook gratis aan een monitor kunnen helpen. Maar ik heb geen idee wat voor type of zo het is. Afgelopen voorjaar heeft de KvK al hun schermen vernieuwd. Papa heeft er toen een stel mee naar huis mogen nemen (anders gingen ze toch maar naar de stort)en ik heb ze nu op school staan als voorraad voor als er een ander scherm kapot gaat.Dus mocht je er nog eens een nodig hebben, laat het me dan weten.
  Groetjes,
  mama

 4. Richard Hijmering
  Profiel Richard Hijmering schreef op maandag 15 oktober 2007 om 23:17

  Op deze manier werk ik nu lekker breeduit op twee CRT schemen. Lekker luxe voor weinig geld. (gaat nog een probleem worden als ik dat moet gaan vervangen voor die LED schermen!)

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.390 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord