Elja Trum

100 redenen waarom Lightroom beter is dan Bridge

dinsdag 15 juli 2014, 17:29 door | 7.541x gelezen | 15 reacties

Zelf kom ik ze ook regelmatig tegen: fotografen die meer dan tevreden zijn met Photoshop en Bridge en die Lightroom maar niks vinden. Het is moeilijk de meerwaarde van Lightroom in een paar zinnen uit te leggen, maar het is echt een erg fijn pakket voor fotografen. Scott Kelby en Matt Kloskowski hebben echter 100 redenen verzameld waarom Lightroom beter is dan Bridge.

Al die honderd redenen hebben ze uitgelegd in een korte video waar ze het verschil laten zien. Overigens zijn de video's al wat ouder (van Lightroom 3 en Photoshop CS5), maar sindsdien is Lightroom er ook alleen maar vele malen beter op geworden!

100 ways lr br

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

15 reacties

 1. Johannes Klapwijk
  Profiel  Johannes Klapwijk schreef op dinsdag 15 juli 2014 om 17:47

  De video embed niet?

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 15 juli 2014 om 17:50

  Nee, je moet doorklikken op de link.
  Embedden werd niet toegestaan.

 3. Benny
  Profiel Benny schreef op dinsdag 15 juli 2014 om 21:56

  Ik wil nooit meer zonder Lightroom, wat ik echt meen. Zo compleet is die software.

 4. Cas van der Voorn
  Profiel Cas van der Voorn schreef op dinsdag 15 juli 2014 om 22:41

  Zeldzaam zinloos artikel. Wie gaat 100 gedateerde video's bekijken van twee egotrippers die appels met krenten vergelijken? Je reclame voor Lightroom is pathetisch. Iedereen die de set Bridge/camera Raw/Photoshop serieus gebruikt weet dat alleen Lightroom ernstig tekort schiet. Toegankelijker? Zeker, op het eerst gezicht wel. Beter? Echt niet.
  De Library module heeft zeker voordelen ten opzichte van Bridge, maar ook nadelen. Alleen al de continue toestanden met de catalog en het maken van backups....
  Dat Lightroom sinds versie 3 beter is geworden is een open deur. Dat geldt voor Camera Raw idem dito. De ontwikkelmodule van Lightroom is identiek aan Camera Raw. Sinds je Camera Raw als een filter op elk moment in je workflow kunt gebruiken binnen Photoshop CC zijn er 1000 redenen extra om je niet meer op Lr te richten voor de ontwikkeling van je foto. Mensen die alleen Lightroom gebruiken beperken zich enorm in de mogelijkheden en in de kwaliteit van hun output.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.637 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord