Michelle Peeters

Hoe laat je vrienden poseren die geen model zijn?

woensdag 27 december 2017, 23:46 door | 5,047x gelezen | 5 reacties

In deze video van Mango Street kun je zien hoe je vrienden en/of klanten die geen modelervaring hebben het beste kunt laten poseren.


In drie handige tips wordt duidelijk gemaakt hoe je met een onervaren (en misschien zelfs onzeker) model toch tot mooie foto's kunt komen.

 1. In de eerste tip wordt uitgelegd dat rechte lijnen mannelijkheid benadrukken en S-curves juist zachtheid en vrouwelijkheid.

  Een vrouwelijk model laat je dus een s-vorm innemen. Dat kun je doen door haar haar rechterarm op haar hoofd te laten steunen en haar linkerarm schuin over haar buik te laten lopen waarbij haar linkerhand op haar rechterheup steunt;

 2. De tweede tip gaat erover dat je iemand moet regisseren in plaats van aansturen. Je geeft dus geen aanwijzingen over hoe iemand moet gaan staan, maar je laat hem/haar een rol spelen of een emotie uitdrukken. Hierdoor krijg je een levendiger en interessantere foto;

 3. De derde en laatste tip gaat over hoe je beweging kunt vangen in je foto om die interessanter te maken. Je kunt je model bijvoorbeeld haar haar laten uitschudden of met haar rokken laten wapperen voor een dynamisch effect.

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

5 reacties

 1. Evert
  Evert schreef op dinsdag 2 januari 2018 om 14:51

  Gaaf, dit wil ik ook wel maar doordat het snel genaakt moet worden krijg je dan niet snel bewegingsonscherpte?

 2. Michelle Peeters
  Profiel Michelle Peeters schreef op dinsdag 2 januari 2018 om 15:59

  @Evert: je bedoelt bij de foto's waarbij je beweging wilt vangen? Met een sluitertijd van 1/125e of zelfs nog wat sneller kom je niet snel in de problemen. Goed focussen (op de ogen!) en probeer het juiste moment te vangen. Met veel oefenen ontwikkel je een goed gevoel voor timing. Succes!

 3. Evert
  Evert schreef op dinsdag 2 januari 2018 om 16:11

  Dat valt me nog mee kwa snelheid.
  Ik heb een cursus aangevraagd omdat ik hier vragen over heb maar als je geen ogen zoet zoals dit meisje in het voorbeeld waar stel je dan op scherp? gezicht? en moet je dan 1 puntje 9 of meer met sluitertijd automatisch?
  Laatste vraag hoor, sorry maar wel heel erg bedankt voor de antwoorden.

 4. Michelle Peeters
  Profiel Michelle Peeters schreef op dinsdag 2 januari 2018 om 16:18

  @Evert: mijn eigen ervaringen hoor! Probeer gewoon zelf veel uit en kijk welke instellingen voor jou het beste werken. Als je geen ogen ziet, stel dan gewoon scherp op het gezicht inderdaad, ergens waar de ogen moeten zitten. Ik zet zelf mijn camera meestal op Av (diafragma-voorkeur, met een opening tussen f/5.6 en f/8) en zorg er vervolgens voor (ook met het verschuiven van de Iso-waarde) dat ik op een sluitertijd van zo'n 1/125e uitkom. Je kan ook het licht eerst meten, en vervolgens deze settings instellen op de camera die je dan in M(anual) mode zet. Dan weet je meteen zeker dat het gezicht goed belicht blijft en dat niet ineens het licht op bijvoorbeeld de achtergrond gemeten wordt.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door

CameraTools

Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

54.745 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

54.745 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.