Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Nando Harmsen

Kies een goede lens adapter; er is veel kwaliteitsverschil

woensdag 23 augustus 2023, 16:32 door | 1.890x gelezen | 1 reactie

Een lens adapter maakt het mogelijk om een objectief met een andere vatting op je camera te plaatsen. Je hebt ze voor Sony, Nikon, Canon, en nog veel meer. De originele zijn vaak duur, maar er zijn ook goedkopere varianten. Pas echter op dat je een goede kiest.

Veel fotografen verafschuwen de prijzen die fabrikanten vragen voor ogenschijnlijk simpele hulpmiddelen. Een daarvan is een lens adapter, een lege koker die het mogelijk maakt om objectieven met een andere vatting op je camera te plaatsen.

Er zit geen glas in, het is alleen maar een verloop. Natuurlijk moet er communicatie tussen objectief en camera zijn. Maar voor de rest is er toch weinig dat fout kan gaan. Of toch niet?

Mark Wiemels publiceerde deze video op youTube waarin hij laat zien dat goedkoop soms echt duurkoop kan zijn. Slechte afwerking, ondoordacht design en een vreemde materiaalkeuze kan van dat relatief simpele hulpmiddel een verschrikkelijk slecht product maken.


Zelf kies ik het liefst voor het originele merk als ik een lens adapter moet hebben. Maar ik begrijp dat niet iedereen zoveel geld wil uitgeven. Pas alleen op dat die goedkope aanschaf uiteindelijk niet kostbaarder wordt dan je voorzien had.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Nando Harmsen

Over de auteur

Nando Harmsen fotografeert al meer dan 40 jaar. Zijn specialisme ligt bij bruidsreportages en landschapsfotografie. Daarnaast geeft Nando lezingen, workshops, masterclasses, fotoreizen, en maakt regelmatig reviews van nieuwe en leuke apparatuur.

1 reactie

  1. MacBigfoot
    Profiel MacBigfoot schreef op woensdag 13 september 2023 om 22:35  | reageer

    In principe geldt dit voor veel meer accessoires: goedkoop valt tegen in termen van kwaliteit, prestaties of afwerking.

    Al zal het niet direct schadelijk zijn voor je camera: een Jupio-accu voor mijn camera heeft slechts een capaciteit van 1220 mAh tegen 1720 mAh van de originele accu.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.032 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord