Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting ťn inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Zack Arias Photography Critique

zaterdag 14 maart 2009, 09:46 door | 5.611x gelezen | 4 reacties

Recentelijk bespraken we de indrukwekkende video van Zack Arias en sindsdien heeft Zack de aandacht van de fotogemeenschap. Deze week kwam hij met een nieuw project; kritiek geven op foto's van fotografen van over de wereld. Dat doet hij overigens alleen op verzoek en hij neemt geen blad voor de mond.

Zack bekijkt de site van de fotograaf en maakt daar een screencast van waarbij zijn commentaar te horen is. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik de eerste twee filmpjes voorbij zag komen in mijn RSS reader en ik niet de tijd heb genomen ze te bekijken. Na wat enthousiaste reacties op Twitter besloot ik dan toch maar een filmpje te kijken. En dat bevalt.

Hij geeft realistisch en nuttig commentaar. Er worden fotografen van allerlei niveau's besproken. Van beginners tot professionals. Wat het interessant maakt om naar te kijken zijn de praktische tips die hij constant geeft over hoe je naar een foto kunt kijken en wat je eraan kunt verbeteren.

Hieronder deel ťťn van Zack Arias Photography Critique.
Bekijk voor meer video's de website van Zack.Zijn kritiek op de portfolio van anderen helpt ook om zelf nog eens kritisch naar je eigen portfolio te kijken. Naar de 'flow' in je portfolio bijvoorbeeld. De moeite van het bekijken waard!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

4 reacties

 1. Serge
  Profiel Serge schreef op zaterdag 14 maart 2009 om 10:19  | reageer

  Het toeval wil dat ik de vorige week net met een reorganisatie van mijn fotogalerijen van start ben gegaan terwijl ik in de filmpjes die reeds gepasseerd zijn hierover vele nuttige tips hoor die ik reeds had genoteerd voor mijn portfolio. Ik heb hem trouwens ook een mailtje gestuurd, ik ben eens benieuwd of ik aan bod zal komen, en zo ja wanneer want ik heb pas een paar dagen na zijn oproep gereageerd en toen had hij al enkele honderden mails ontvangen.

  Ik vind het zeker een lovenswaardig initiatief.

 2. EdC
  Profiel EdC schreef op zaterdag 14 maart 2009 om 15:10  | reageer

  Wat is het vak van een beroepsfotograaf? Foto's 'maken'? Dat is maar een deel van zijn werk. Hij/zij moet zijn/haar werk verkopen. Onder meer met behulp van zijn etalage op internet. Zack Arias wijst naar mijn idee niet op onderzoek van je portfolio, maar op de noodzaak de presentatie te (laten) onderzoeken. Zowel kwalitatief, als communicatief. Ondernemers die zich op veel markten richten, zoals nogal wat fotografen, kunnen hun portfolio beter over meer websites verdelen, is hier al eerder aan de orde gekomen.
  Ik sluit mij graag aan bij zijn opmerking over 'strong' en 'weak' images. Zakelijke afnemers beoordelen je op de zwakste beelden. Mensen zijn slecht in het beoordelen van ruw materiaal.

 3. Mattijs
  Profiel Mattijs schreef op zondag 15 maart 2009 om 00:15  | reageer

  Erg leerzaam om te zien... zorgt ervoor dat ik nog kritischer naar mijn eigen website ga kijken bij de volgende update. Tot die tijd geef ik mezelf nog niet bij hem op vrolijk

 4. Cor Jexo
  Profiel  Cor Jexo schreef op zondag 15 maart 2009 om 10:59  | reageer

  is een goeie les om bij je identiteit te blijven, hiermee bedoel ik dat te veel verschillende stylen erg verwarrend kan zijn.
  ik merk dat dit best lastig is vooral nu ik nog aan het zoeken ben naar een eigen stijl in de fotografie

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.152 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord