Elja Trum

Google of je foto's door anderen gebruikt worden

dinsdag 20 augustus 2013, 23:42 door | 25.213x gelezen | 12 reacties

Google is altijd al een handige zoekmachine, maar wist je dat je hem ook kunt gebruiken met een afbeelding als zoekopdracht? Je kunt dan bijvoorbeeld achterhalen of anderen jouw foto's gebruiken op hun site. In deze korte tutorial laat ik je zien hoe je dit omgekeerd zoeken op afbeeldingen doet.


P.s.: Zet je geluid maar wat harder; ik heb het iets aan de zachte kant opgenomen.

Wil je dit vaker gebruiken? Kijk dan ook even naar de plug-ins voor Chrome, Firefox en andere browsers. Zowel voor Google Image Search als Tinyeye bestaan plug-ins waarmee je op elke foto eenvoudig verder kunt zoeken.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

12 reacties

 1. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op woensdag 21 augustus 2013 om 06:37

  Een kind kan de was doen, inderdaad!

  En op die manier ontdekt je soms, dat je foto echt wereldwijd gebruikt wordt...

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 21 augustus 2013 om 08:12

  Mocht het slepen van de foto naar de balk niet werken (bijvoorbeeld in Safari op de Mac), dan kun je op het fototoestelletje klikken in de zoekbalk en kiezen voor 'afbeelding uploaden'.

 3. Akos
  Profiel Akos schreef op woensdag 21 augustus 2013 om 10:36

  Tja zo heb ik mijn foto's ook al op verschillende plaatsen terug gevonden. Maargoed wat doe je er tegen als het op een Braziliaanse of Chinese site tegen komt? Je hebt overigens wel een aardige info site over als je foto's in Amerika gebruikt worden: http://picturedefense.blogspot.com

 4. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op woensdag 21 augustus 2013 om 11:02

  @Akos
  Tegen dat soort sites (in mijn geval: Maleisische/Indonesische, Chinese en Russische websites) doe je heel weinig. Je krijgt gewoon geen enkele respons. En dan echt stappen nemen is verdraaid lastig. Al is het maar omdat eventuele kosten niet tegen de baten opwegen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Video tutorials

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.319 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord