Marit Hilarius

Sneeuwlandschap maken met Photoshop

donderdag 30 maart 2017, 20:40 door | 6.576x gelezen | 6 reacties

Heb jij ook geen kans gekregen foto's in de sneeuw te maken dit jaar? Je kunt alsnog een sneeuwlandschap creŽren met behulp van Photoshop!


Een leuke tutorial op de avond van de warmste 30 maart dag sinds de meting.

Basiscursus Fotografie

Ben je zelf nog niet zo lang bezig met fotografie? Dan is mijn Basiscursus Fotografie bij Photofacts Academy wellicht interessant voor je. Je kunt de cursus gewoon thuis van achter je eigen computer bekijken wanneer het jou uit komt.
Marit Hilarius

Over de auteur

Marit Hilarius is een fotografe die gespecialiseerd is in geavanceerde Photoshop bewerkingen. Ze heeft de basisopleiding van de FotoAcademie in Amsterdam afgerond. Haar stijl kenmerkt zich door de sprookjesachtige sfeer die ze in haar foto's creŽert.

6 reacties

 1. Kees H.
  Kees H. schreef op vrijdag 31 maart 2017 om 13:56

  Het is niet 100% realistisch? Nog geen 10%. Geen hond gaat rustig in de sneeuw liggen. Zijn vacht is niet nat. Geen vlokje sneeuw op het beest te zien. De vlokken in de lucht zien er niet uit. En dat laatste donkere randje maakt het hele effect kapot.

 2. Marit Hilarius
  Profiel Marit Hilarius schreef op vrijdag 31 maart 2017 om 14:13

  Hoi Kees,
  Bedankt voor je bericht! Ik vond het een leuk effect om mee te spelen. Het kan ook erg leuk zijn om zo'n bewerking voor een kerstkaart te gebruiken. Niet alles hoeft altijd helemaal perfect te zijn, toch? knipoog Hoop dat je er toch nog iets uit hebt kunnen halen, ook al was dit dan niet jouw smaak!

 3. Susanne
  Susanne schreef op woensdag 5 april 2017 om 09:39

  Het gaat inderdaad om het idee en ik vind het juist leuk, ook die hond. Bedankt!

 4. Matt
  Matt schreef op woensdag 5 april 2017 om 11:03

  Het is leuk gedaan, maar zoals je zelf zegt, niet helemaal realistisch. De sneeuwvlokken zien er niet echt uit en wat me persoonlijk het meeste opvalt is de hond zelf, en dan met name de buitenrand. Het is een beetje moeilijk uit te leggen, maar de buitenrand van de hond sluit niet goed aan op de achtergrond; alsof de hond vanuit een andere foto erin geplakt is (wat eigenlijk ook het geval is).

  Zoals je zelf al aangeeft, voor een kerstkaart o.i.d. is zo een bewerking prima te gebruiken, zeker omdat kerstkaarten sowieso een soort van idylische sfeerplaatjes zijn.

  Dat duimpje op youtube heb je natuurlijk gekregen vrolijk.

  Ik werk zelf voornamelijk met Lightroom, maar wil wel meer Photoshop gaan gebruiken, dus de subscribe knop was snel gevonden.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Video tutorials

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.962 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord