Afgelopen zondag lieten we met de Dove reclame de kracht van makeup en Photoshop al zien. Vandaag hebben we nog [url=http://demo.fb.se/e/girlpower/retouch/retouch/index.html]een mooi voorbeeld[/url] van de mogelijkheden van fotobewerking. Deze is wel al wat ouder, maar we hebben 'm hier nog niet eerder besproken. Model Lynn, die er van zichzelf al goed uit ziet, wordt hierin nog eens grondig onder handen genomen.">
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Photoshop make-over

woensdag 18 oktober 2006, 23:12 door | 24.080x gelezen | 0 reacties

Afgelopen zondag lieten we met de Dove reclame de kracht van makeup en Photoshop al zien. Vandaag hebben we nog een mooi voorbeeld van de mogelijkheden van fotobewerking. Deze is wel al wat ouder, maar we hebben 'm hier nog niet eerder besproken. Model Lynn, die er van zichzelf al goed uit ziet, wordt hierin nog eens grondig onder handen genomen.

Deze flash onthuld ook de mate waarop afbeeldingen relatief eenvoudig bewerkt (kunnen) worden. Het is een initiatief van de Zweedse overheid om mensen er bewust van te maken dat foto's die gebruikt worden in bladen en reclames vaak bewerkt zijn.

Zelf bewerk ik mijn foto's ook, maar (nog) nooit zo extreem als in dit voorbeeld.
Persoonlijk heb ik er dan ook geen moeite mee dat dit gebeurd, mits het geen nieuwsfoto's betreft. Er ligt natuurlijk een vage scheidingslijn tussen wat je wel en wat je niet zou mogen bewerken.

Met een puistje wegwerken zullen weinig mensen problemen hebben; die zal twee weken later immers ook vanzelf wel verdwenen zijn. Oogkleur veranderen? Wie weet wat voor een kleur lenzen je model in had tijdens de shoot. Iemand wat slanker maken?
Er is inmiddels zelfs al een camera die dit automatisch voor je doet!

Waar trek jij die lijn?


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord