Afgelopen zondag lieten we met de Dove reclame de kracht van makeup en Photoshop al zien. Vandaag hebben we nog [url=http://demo.fb.se/e/girlpower/retouch/retouch/index.html]een mooi voorbeeld[/url] van de mogelijkheden van fotobewerking. Deze is wel al wat ouder, maar we hebben 'm hier nog niet eerder besproken. Model Lynn, die er van zichzelf al goed uit ziet, wordt hierin nog eens grondig onder handen genomen.">
Elja Trum

Photoshop make-over

woensdag 18 oktober 2006, 23:12 door | 23.569x gelezen | 0 reacties

Afgelopen zondag lieten we met de Dove reclame de kracht van makeup en Photoshop al zien. Vandaag hebben we nog een mooi voorbeeld van de mogelijkheden van fotobewerking. Deze is wel al wat ouder, maar we hebben 'm hier nog niet eerder besproken. Model Lynn, die er van zichzelf al goed uit ziet, wordt hierin nog eens grondig onder handen genomen.

Deze flash onthuld ook de mate waarop afbeeldingen relatief eenvoudig bewerkt (kunnen) worden. Het is een initiatief van de Zweedse overheid om mensen er bewust van te maken dat foto's die gebruikt worden in bladen en reclames vaak bewerkt zijn.

Zelf bewerk ik mijn foto's ook, maar (nog) nooit zo extreem als in dit voorbeeld.
Persoonlijk heb ik er dan ook geen moeite mee dat dit gebeurd, mits het geen nieuwsfoto's betreft. Er ligt natuurlijk een vage scheidingslijn tussen wat je wel en wat je niet zou mogen bewerken.

Met een puistje wegwerken zullen weinig mensen problemen hebben; die zal twee weken later immers ook vanzelf wel verdwenen zijn. Oogkleur veranderen? Wie weet wat voor een kleur lenzen je model in had tijdens de shoot. Iemand wat slanker maken?
Er is inmiddels zelfs al een camera die dit automatisch voor je doet!

Waar trek jij die lijn?


Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.639 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord