100+ fotografiecursussen ťn het boek Sterrensporen Fotograferen - Nu 89 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Nando Harmsen

Over domme dingen die Leica gebruikers zeggen

donderdag 22 juli 2021, 14:41 door | 4.078x gelezen | 4 reacties

Niets gaat boven fotograferen met een Leica. Een Leica kost misschien heel veel, maar de foto's die je ermee maakt zijn dan ook kostbaar.

Straatfotograaf Samuel Lintaro Hopf maakte een video waarin hij de dit soort rare uitspraken en andere van Leica gebruikers de revu laat passeren.


De video moet je niet te serieus nemen. Het is als geintje bedoelt en moet als dusdanig ook bekeken worden. Het laat op een aparte manier ook zien dat je niet moet overdrijven als je het over je camera of cameramerk hebt. Dat is iets wat veel gebeurd, en niet alleen over Leica.

Uiteindelijk is het belangrijkste dat je plezier beleeft aan de fotografie, en dat het gebruik van je camera plezierig is. Als dat plezierig gebruik met een Leica is, of met een Fujifilm, of een Sony, of welk ander merk dan ook, dat maakt niet uit.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Nando Harmsen

Over de auteur

Nando Harmsen fotografeert al meer dan 40 jaar. Zijn specialisme ligt bij bruidsreportages en landschapsfotografie. Daarnaast geeft Nando lezingen, workshops, masterclasses, fotoreizen, en maakt regelmatig reviews van nieuwe en leuke apparatuur.

4 reacties

 1. Lauran van Schilt
  Lauran van Schilt schreef op dinsdag 27 juli 2021 om 10:54  | reageer

  Leica is goed, is prima maar je kunt met elke professionele camera prima foto's maken. Het belangrijkste is en blijft toch goed glaswerk. Ik zelf werk al ontzettend lang met Nikon en ben daar uitermate tevreden over. Als ik ooit zou overstappen zou ik Leica in overweging nemen maar het zou dan toch waarschijnlijk een Hasselblad worden.

 2. PixelDude
  PixelDude schreef op dinsdag 27 juli 2021 om 11:17  | reageer

  Analoge meningen over Canon, Nikon, Fuji, Sony, Hasselblad, ... .
  Eénmaal vastgeroest in een merk zijn er nog weinigen die er aan kunnen ontsnappen ... en toegeven dat een ander (vooral nieuwer en goedkoper) merk wellicht even goed of beter kan zijn dan wat ze in handen hebben.

 3. Nando
  Profiel Nando schreef op woensdag 28 juli 2021 om 11:11  | reageer

  Ik heb met een Leica gefotografeerd. Dat beviel me heel erg goed. Deze video is dan ook niet meer dan een geintje. Je zou er ook een kunnen maken over Sony... of Nikon... of Fujifilm...
  knipoog

 4. consigliere
  Profiel consigliere schreef op zaterdag 22 oktober 2022 om 07:08  | reageer

  Leuk en grappig filmpje. Ik heb een klein arsenaal aan Leica's (SL2, Q, CL, M10). Mijn huisarts zegt dat ik last heb van het Stockholm Syndroom. Een aandoening die mij prima bevalt. Lekker Feel Good gevoel zonder ratio tegen veel te veel geld. Love it......

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Fun

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.033 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord