Ontdek hoe je betere foto's kunt maken. Probeer 14 dagen gratis onze online fotografie cursussen.
Elja Trum

Foto's van Nikon's Z6 en Z7 systeemcamera's gelekt

woensdag 22 augustus 2018, 09:27 door | 2,918x gelezen | 8 reacties

De nieuwe fullframe Nikon systeemcamera's worden waarschijnlijk morgen aangekondigd, maar de officiele persfoto's lijken vandaag al gelekt. En het ziet er volgens mij goed uit!

Nikon Z7

Nikon Z7 systeemcamera

Het werd natuurlijk hoog tijd dat Nikon met een fatsoenlijke systeemcamera voor professionals komt, dus het is goed nieuws dat het daar nu eindelijk van lijkt te komen. De nieuwe camera's zien er in mijn ogen goed uit: compact en met een duidelijke Nikon uiterlijk.

Nikon z6 leaked top back
Nikon Z6 systeemcamera

Wat opvalt is het schermpje aan de bovenkant van de camera. Het oogt als hetzelfde type display als we kennen van de Fujifilm GFX-50S. Dat is mooi, want het is een prettig schermpje dat goed afleesbaar is en ook blijft werken als de camera uit staat.

Nikon Z6

De Nikon Z6 van boven

Wat ook opvalt is dat er op de grote draaiknop rechts geen belettering of icoontjes staan. Waarschijnlijk zal deze knop andere functies bieden afhankelijk van welke andere knop je gelijktijdig indrukt of in welke stand je de camera hebt staan.

Nikon Z objectieven


Er zijn ook foto's gelekt van drie objectieven voor het Z-mount systeem en een afbeelding van de F-mount adapter (Nikon FTZ F Mount) waarmee je jouw bestaande Nikon F-mount objectieven kunt blijven gebruiken op deze nieuwe fullframe systeemcamera.

Nikon Z - 35mm en 50mm

Nikon Z - 35mm en 50mm

Het gaat om een Nikkor 24-70mm f/4 S zoomobjectief, een Nikkor 35mm f/1.8 S en een Nikkon 50mm f/1.8 S.
Nikon ftz adapter
Nikon FTZ adapter

Update:
De Nikon Z6 en Z7 zijn inmiddels officieel aangekondigd.
Lees ook onze preview van de Nikon Z6 en Z7.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn gloednieuwe boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

8 reacties

 1. John Boutsen
  John Boutsen schreef op woensdag 22 augustus 2018 om 21:46

  En nu nog een prijs !!!!!
  Ziet er in elk geval veelbelovend uit

 2. Eugène
  Eugène schreef op woensdag 22 augustus 2018 om 23:52

  Ik denk dat er eindelijk iemand uit zijn bed is gevallen bij Nikon. Nu Canon nog en dan hang ik de vlag uit (al mijn lenzen zijn Canon).

 3. Eugène
  Eugène schreef op donderdag 23 augustus 2018 om 00:09

  Ik denk dat er eindelijk iemand uit zijn bed is gevallen bij Nikon. Nu Canon nog en dan hang ik de vlag uit (al mijn lenzen zijn Canon).

 4. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op donderdag 23 augustus 2018 om 10:43

  Maar één kaartslot en (naar ik begrijp) een waardeloze battery life zie ik toch wel een paar miskleunen, als ze hiermee echt de pro's willen aanspreken bij Nikon...

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Geruchten

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door

CameraTools

Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

55.846 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

55.846 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.