Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting ťn inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Nando Harmsen

Gaat Nikon op de retro tour?

zaterdag 19 juni 2021, 22:55 door | 3.149x gelezen | 2 reacties

Volgens de Nikon Rumors website kan de volgende Nikon Z camera wel eens een retro look gaan krijgen. Dit zou niet de eerste keer zijn dat Nikon een stap in deze richting heeft gezet. Wie weet kan dit een interessante stap zijn.

Nikon fm2

Het gerucht gaat dat er een nieuwe APS-C camera van Nikon aan gaat komen. Deze zou kleiner worden dan de Nikon Z50. Er wordt zelfs gesuggereerd dat deze camera geen elektronische zoeker zou hebben.

De nieuwste geruchten zeggen nu dat Nikon wel eens naar een retro stijl camera zou kunnen gaan. Daarmee zou deze camera net als de Fujifilm camera's de meer traditionele instelwieltjes kunnen krijgen.

Nikon df

Zoals gezegd, dit is niet de eerste keer dat Nikon zo'n camera uitbrengt. Wie herinnert zich niet de Nikon Df, een camera die in zeker zin uniek genoemd mag worden?

Hoewel deze camera heel wat kritiek over zich heen kreeg, waaronder over het ontbreken van film functies, heeft deze camera ook een heel scala aan fans opgeleverd.

De nieuwe mirrorless camera met retro look zou volgens de geruchten op de klassieke FM en FE film camera's gaan lijken.

Nikon fe2

Nikon is tot op heden wat achtergebleven op het gebied van mirrorless camera's. Ondanks de uitstekende Z6 en Z7 modellen blijven ze toch op veel gebieden ten opzichte van de concurrenten de ondergeschoven kindjes.

Door met hun mirrorless camera's een unieke richting in te gaan, kunnen ze een niche vullen waarvoor zeker interesse zal zijn.

Wat de komende maanden en jaar zal brengen, dat is natuurlijk afwachten. Er wordt nog steeds halsrijkend naar de Nikon Z 9 uitgekeken, het topmodel waarvoor de lat erg hoog ligt. Een retrostijl mirrorless camera zou een heel welkome aanvulling zijn.

Wat zijn jouw ideeŽn over een retrostijl mirrorless camera van Nikon? Zou je het interessant vinden, of vind je het een vreemde en onlogische stap. Vertel het in een reactie onder dit bericht.

Via: Nikon Rumors

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Nando Harmsen

Over de auteur

Nando Harmsen fotografeert al meer dan 40 jaar. Zijn specialisme ligt bij bruidsreportages en landschapsfotografie. Daarnaast geeft Nando lezingen, workshops, masterclasses, fotoreizen, en maakt regelmatig reviews van nieuwe en leuke apparatuur.

2 reacties

 1. Robert
  Robert schreef op dinsdag 22 juni 2021 om 15:14  | reageer

  Lekker een beetje retro. En geen film functie!?...., dat is dan jammer. Een film camera dan maar kopen. Het is ook nooit goed hihi.
  Fotoschietgroet Robert

 2. Marc
  Marc schreef op dinsdag 22 juni 2021 om 15:48  | reageer

  Koop je een Nikon voor veel geld dan heb je binnen twee jaar een oud model. Dan zijn er alweer nieuwe apparaten op de markt. Dus vrijwel iedereen heeft al een retro Nikon. 🤔

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Geruchten

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.153 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord