Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Nando Harmsen

Het Sony event over de nieuwe A7R V mirrorless camera

donderdag 8 december 2022, 15:51 door | 1.724x gelezen | 0 reacties

Op woensdag 7 december organiseerde Sony Nederland een event over de A7R V in de Hortus Botanicus in Amsterdam. Ik was erbij namens Photofacts, om kennis te maken met deze nieuwe camera. In dit artikel een korte impressie van dit event.

De Sony A7R V is een nieuwe camera, maar niet voor mij. Ik had de camera al drie weken in gebruik voor een review die binnenkort op Photofacts zal verschijnen.

Het was echter een mooie gelegenheid om nog eens met de camera te werken, in het bijzijn van Sony Ambassadeurs en medewerkers.

Sony event


Het event was eenvoudig van opzet. Na een presentatie, waaronder een van Albert Dros, mochten we de camera met een objectief naar keuze gebruiken tijdens twee workshops. Een was food photography en een in de kassen van de Hortus Botanicus.

De camera is bijzonder vanwege de AI die gebruikt wordt bij het autofocus. Ik had verwacht dat we de autofocus konden uitproberen, maar de workshops betrof een stilleven (food photography) en de planten in de kassen.

Nando sony a7rv

Food photography met de Sony A7R V, onbewerkte jpeg uit de camera

De korte dagen van de maand december maakte het ook niet erg handig voor het fotograferen in de kassen zelf. Het was al snel donker. Maar het leverde wel een uitdaging om met het weinige licht dat wel beschikbaar was te fotograferen.

Dat ik een G-master 135mm f/1.8 had gekozen als objectief bleek een wijze keuze. De grote lensopening is natuurlijk ideaal in dat soort omstandigheden.

Nando sony a7rv 2

Fotograferen in de kassen van de Hortus Botanicus met de Sony A7R V, onbewerkte jpeg uit de camera

Deze tweede gelegenheid om met de Sony A7R V te fotograferen was ideaal, zeker na de camera al uitgebreid gebruikt te hebben.

Voor de complete review moet je nog even geduld hebben, maar ik kan alvast zeggen dat de upgrade de moeite waard kan zijn als de nieuwe functies van nut voor je zijn.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Nando Harmsen

Over de auteur

Nando Harmsen fotografeert al meer dan 40 jaar. Zijn specialisme ligt bij bruidsreportages en landschapsfotografie. Daarnaast geeft Nando lezingen, workshops, masterclasses, fotoreizen, en maakt regelmatig reviews van nieuwe en leuke apparatuur.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.033 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord