Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Marije Weterings

Lezing straatfotografie Streets of the World

donderdag 17 april 2014, 17:12 door | 7.945x gelezen | 1 reactie

Jeroen Swolfs, fotograaf van het project Streets of the World waarin hij het (straat)leven van alle hoofdsteden in de wereld vastlegt, geeft op 4 juni 2014 een lezing in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Jeroen zal, aan de hand van zijn foto's vertellen over zijn reizen, wat hij op reis meemaakt en waarom hij dit project is begonnen.

In het project Streets of the World wordt het (straat)leven van alle hoofdsteden (203) in de wereld vastgelegd. Jeroen begon dit project in 2009 en stelde zich daarmee voor de uitdaging alle landen van de wereld te bezoeken en te fotograferen en hiermee een historisch overzicht te schetsen van de mensheid aan het begin van de 21e eeuw.

Benin Porto Novo AF 114 130731

Jeroen deelt zijn ervaringen met een lezingenreeks die 4 juni aanstaande begint in Pakhuis de Zwijger. Hij vertelt over momenten die hem hebben verblijd, geraakt, bemoedigd, geënthousiasmeerd of verbaasd en zet daarmee het publiek aan het denken. Hoogtepunten van zijn inmiddels vijf jaar durende reis over de wereld komen aan bod en daarmee deelt Jeroen de indrukwekkende en persoonlijke verhalen achter de foto's.

“Toen ik begon met het project, wilde ik met name de verschillen tussen de hoofdsteden laten zien. Hoe ieder land en zijn bevolking anders zijn dan het volgende land. Het mooie is dat er juist veel overeenkomsten blijken te zijn. Slechts in een andere omgeving, in een andere kleur en een andere taal. De diversiteit is enorm, maar in de kern stellen mensen zichzelf dezelfde vragen, houden ze zich met zelfde dingen bezig. Dat levert een verrassend positief beeld op."

Jamaica zw

Na zijn studie aan de Academie voor Fotografie in Amsterdam werd Jeroen Swolfs (10 augustus 1974) freelancer. Hij reisde naar alle delen van de wereld en focuste zich op politieke en sociale zaken. Dit resulteerde onder andere in een serie over Servische vluchtelingen en diverse series over Roma minderheden in Oost-Europa. Swolfs deed onder meer opdrachten voor de Volkskrant, Volkskrant Magazine, het Rijksmuseum, de Rabobank en Amsterdam Weekly.

De lezing op 4 juni begint om 20:00 uur in Pakhuis de Zwijger aan de Piet Heinkade 179.
Meer informatie en het programma vind je hier.

Jordan Amman AS 131 140318

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Marije Weterings

Over de auteur

Marije Weterings staat voor gevoel, creativiteit, passie en contact. Haar stijl laat zich omschrijven als chic, artistiek, hip en persoonlijk. Ze is gespecialiseerd in mode, reclame en bedrijfsfotografie en geeft tevens workshops en masterclasses reclamefotografie en interieurfotografie.

1 reactie

  1. eduardvanmil
    Profiel  eduardvanmil schreef op vrijdag 18 april 2014 om 13:24  | reageer

    De start van dit project was op 16 december 2006 in Beirut, Lebanon. Samengevat in zijn boek "Streets of the World, Asia" uit 2011 (isbn 9789048813773) en uitgegeven door National Geographic. Dit boek is geen fotoboek al staan er wel wat foto's in van de steden waar hij geweest is en heeft zijn reis toentertijd afgesloten in Pyongyang, North Korea in 2010.
    Hij is dus al even bezig wat zijn straatervaringen wel erg interessant maakt om te vernemen.
    Ik heb via zijn broer voor Volvo wat shoots in Frankrijk gedaan.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord