†CYBER† MONDAY - 50 euro korting + gratis de Flitsbijbel! Word nu lid!
Elja Trum

Photofacts lanceert fotoapparatuur site Photogear

maandag 1 november 2010, 09:00 door | 7.371x gelezen | 23 reacties

Vandaag lanceert Photofacts een extra website voor fotografen; Photogear. Op Photogear kun je Nederlandstalige informatie vinden over camera's, objectieven en nog veel meer accessoires die handig zijn voor fotografen. Per product is verschillende informatie aanwezig. Naast algemene informatie en productspecificaties vind je prijzen, reviews en persoonlijke ervaringen. En mis je informatie, dan voeg je deze simpelweg zelf toe!

Photogear is een praktische website om informatie te vinden wanneer je van plan bent nieuwe apparatuur aan te schaffen. Daar zijn er uiteraard al meer van, maar als je kijkt naar Nederlandstalige website dan is het aanbod hiervan nog niet zo groot. Met Photogear hoop ik fotografen te helpen hun juiste keuze in hun apparatuur te maken.

Zelf deelnemen!


In eerste instantie was het idee er om alle informatie zelf in te vullen. Zo zou ik er volledige controle over houden en gebeurt het invullen zoals ik zelf zou willen. Dat bleek echter een bijna onmenselijke klus, zoveel fotoapparatuur is er te krijgen. Daardoor heeft het Photogear project maandenlang stilgelegen; ik had simpelweg de tijd niet om alle informatie compleet genoeg te maken.

Gelukkig was zoekmachineoptimalisatie specialist en beginnend fotograaf Joost de Valk recentelijk bij mij op bezoek. Hij spoorde me aan om het project weer op te pakken ťn om de site meer open te maken. Waarom zou ik geen hulp vragen van de enthousiaste Photofacts bezoekers die vaak ook erg veel kennis van fotoapparatuur hebben? Een geweldig idee waar ik direct weer energie van kreeg om Photogear te voltooien!

Op Photogear kunnen de bezoekers nu dus bijna alle informatie aanpassen, als een soort wiki. Mis je een bepaalde type camera of objectief dan voeg je hem eenvoudig zelf toe. Is de informatie over bepaalde apparatuur in jouw ogen te beperkt, dan voeg je zelf de extra informatie toe. Heb je net gezocht naar een aantal behulpzame reviews voor die nieuwe camera die je wilt; voeg ze toe! Zo helpt elke bezoeker de volgende bezoeker door nuttige informatie toe te voegen.

Wens- en apparatuurlijst


WenslijstOp Photogear kun je ook zelf een wenslijst samenstellen van apparatuur die je interessant vindt. Je wenslijst wordt gekoppeld aan je Photofacts account. De wenslijst is erg handig om snel je favoriete apparatuur terug te vinden. Uiteraard kun je ook producten van de wenslijst afhalen als je deze gekocht hebt of besloten hebt dat je toch voor een ander product gaat.

Eenzelfde lijstje is er voor de apparatuur die je hebt. Momenteel gebeurt er nog niks met de informatie die hier ingevuld wordt, maar in de toekomst wil ik aan de hand hiervan bepalen of een objectief geschikt is voor jouw camera.

Videodemo


Mocht het nog niet duidelijk zijn wat Photogear is en hoe het werkt dan kun je onderstaande video bekijken. Hierin laat ik zien hoe je informatie op de site kunt aanpassen en een aantal andere van de hier ook genoemde functionaliteiten.Vertel verder


Photogear is nog lang niet compleet. Vandaar dat ik het erg op prijs stel als jullie helpen met het invullen van informatie en jullie eigen ervaringen. Hoe meer mensen gebruik maken van Photogear, hoe completer de informatie erop zal worden. Ik wil jullie dan ook vragen om de website bij fotograferende familie en vrienden onder de aandacht te brengen.

Dat kan natuurlijk via websites als Hyves, Twitter, Linkedin en Facebook. Je kunt de knoppen onderaan dit artikel gebruiken om Photogear zo te promoten. Heb je zelf een blog dan vind ik het leuk als je hier ook even aandacht aan Photogear wilt geven. Zie hiervoor ook het 'officiele' persbericht.

Wensen en meningen


Photogear is nu dan wel live en kan door iedereen gebruikt worden. Dat betekent uiteraard niet dat er geen verbeteringen meer aan doorgevoerd zullen worden. Ik heb nog een aantal leuke ideeŽn liggen om de functionaliteiten verder uit te breiden.

Uiteraard ben ik ook erg nieuwsgierig naar jullie mening over Photogear!
Welke functionaliteiten missen jullie? Wat vinden jullie van het concept en de uitwerking?
Laat het weten in de reacties!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

23 reacties

 1. Marcel Wiegerinck
  Profiel  Marcel Wiegerinck schreef op maandag 1 november 2010 om 09:03

  Ziet er goed uit Elja. Gefeliciteerd.

 2. Rob
  Profiel Rob schreef op maandag 1 november 2010 om 09:14

  Is natuurlijk een perfect platform om (op termijn) ook een tweedehands vraag & aanbod gedeelte aan toe te voegen!

 3. onem
  Profiel  onem schreef op maandag 1 november 2010 om 09:26

  Mooi hoor Elja. Nu lekker aanvullen, kan zelf wel een aantal reviews voor je maken. Kun je trouwens met je photofacts gegevens inloggen of moet je nieuwe aanmaken?

 4. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op maandag 1 november 2010 om 09:29

  @onem, je kunt met je Photofacts logingegevens aanmelden op Photogear. Deze zijn gekoppeld.

  @rob; inderdaad een goed idee voor de toekomst!

  @Besie; Thx!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Photofacts Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.208 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord