Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Google Picasa nu ook beschikbaar voor Mac OS X

donderdag 15 januari 2009, 17:10 door | 8.186x gelezen | 1 reactie

Het is eigenlijk al oud nieuws, maar toch nog even het vermelden waard. Op MacWorld 2009 heeft Google Mac gebruikers vorige week blij gemaakt met de introductie van Picasa voor de Mac (béta). Voor gebruikers van Windows en Linux systemen is Picasa al jaren beschikbaar en nu dus eindelijk ook voor Mac OS X.

De software is grotendeels gelijk aan de versie voor Windows. Prettig voor gebruikers van iPhoto is dat Picasa met dit programma kan synchroniseren. Zo kunnen ook tags en beoordeling die aangemaakt zijn in iPhoto overnemen. Andersom is dit echter niet mogelijk.

Picasa biedt voor foto's ook online opslag aan met momenteel 1 GB opslagruimte gratis. Als je meer foto’s kwijt wil, zal je een klein bedrag per jaar bij moeten betalen.

Persoonlijk maak ik overigens eigenlijk nooit gebruik van Picasa, hoewel het wel op mijn computer staat. Lightroom heeft toch wel net wat handige extra mogelijkheden voor fotografen. Picasa is hierin erg basis.

In onderstaande video wordt Picasa voor de Mac gedemonstreerd.


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. aradilon
    Profiel  aradilon schreef op donderdag 15 januari 2009 om 17:16  | reageer

    Picasa is echt het beste gratis foto programma, ik zelf gebruikte het voor ik lightroom gebruik, en kan alles doen wat je als point and shooter nodig zou kunnen helpen.
    De 1Gb online storage gebruik ik nog altijd overgins echt handig om wat foto's op te zetten en te delen met andere mensen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.051 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord