Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Nando Harmsen

Luminar NEO krijgt een panorama functie

vrijdag 14 juli 2023, 15:30 door | 1.117x gelezen | 4 reacties

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het dan officieel. Luminar NEO krijgt een nieuwe extensie waarmee het mogelijk wordt om panorama's te maken. De extensie is vanaf 20 juli beschikbaar en is gratis voor wie abonnee van Luminar is, of wie het volledige extensie pakket heeft gekocht.

Beetje bij beetje krijgt Luminar NEO er nieuwe functies bij. Dit gebeurt via de betaalde extensions, waarvan er inmiddels al zeven beschikbaar zijn. Met de panorama extensie komt dat totaal op acht.

Lum neo extensies panorama


De panorama optie zal verschillende projecties mogelijk maken, alsmede panorama's die uit meerdere rijen bestaan. De panorama functie maakt het zelfs mogelijk om een panorama uit een video te halen. Onder voorwaarde dat je van links naar rechts, of van rechts naar links gefilmd hebt.

LumNEO Pano 1

Sleep de losse opnames in het venster voor panorama en Luminar NEO voegt ze samen tot een enkele foto.

De panorama extensie is momenteel nog in zijn beta versie. Dit betekent dat de definitieve uitgave nog enkele verbeteringen en extra functies heeft. De eerste indruk is positief. Hoewel ik het slechts met een lage resolutie uitgeprobeerd heb, worden de foto's snel en nauwkeurig samengevoegd.

LumNEO Pano 2

Er zijn verschillende projecties beschikbaar, en je hebt alle vrijheid om het panorama te verschuiven. Dit is nog in de beta versie.


LumNEO Pano 3

Na het samenvoegen heb je de optie om te croppen. In deze beta versie moet dit handmatig, maar de definitieve versie zal ook een auto-crop functie hebben.

Wanneer de definitieve versie gelanceerd is, zal ik op Photofacts Academy de panorama extensie uitgebreid behandelen voor de cursus Starten met Luminar NEO. Er zal ook een video voor de cursus Panorama gemaakt worden.

Ga naar https://skylum.com/nl/luminar/panorama-stitching-cu voor de panorama extension, dat tot de lancering nog met een vroegboek korting te verkrijgen is.


Bekijk de Luminar NEO cursus op Photofacts Academy


Ben je in het bezit van Luminar NEO, en wil je meer weten over de mogelijkheden die dit programma heeft? Op Photofacts Academy is een complete cursus Starten met Luminar NEO te vinden waarin alles over het programma uitgelegd wordt.

Het is een vervolg op de cursus Luminar AI, de variant van Luminar NEO die voor het grootste deel dezelfde functionaliteiten heeft.


Kijk dus voor nu naar de cursus Luminar NEO op Photofacts Academy om een expert in fotobewerking in dit programma te worden.

Nando Harmsen

Over de auteur

Nando Harmsen fotografeert al meer dan 40 jaar. Zijn specialisme ligt bij bruidsreportages en landschapsfotografie. Daarnaast geeft Nando lezingen, workshops, masterclasses, fotoreizen, en maakt regelmatig reviews van nieuwe en leuke apparatuur.

4 reacties

 1. gast schreef op dinsdag 18 juli 2023 om 11:06  | reageer

  Nando, je hebt me een beetje in verwarring gebracht. In de e-mail die ik van Luminar kreeg staat als lanceringsdatum 20 juli en jij noemt 17 juli als lanceringsdatum. Ik heb de abonnementsversie en zal vandaag nog eens kijken. Tot nu toe kon ik de extensie nog niet toevoegen

 2. Nando
  Profiel Nando schreef op dinsdag 18 juli 2023 om 11:26  | reageer

  Ik zag het ook.
  Of ik heb een vergissing gemaakt, of de oorspronkelijk genoemde datum is naar voren geschoven.
  Hoe dan ook, het is 20 juli (geworden)

 3. Dick Eduard
  Dick Eduard schreef op dinsdag 18 juli 2023 om 12:31  | reageer

  Hoi Nando, in Affinity zit een prima panorama tool standaard.

  Groet Dick

 4. Nando
  Profiel Nando schreef op dinsdag 18 juli 2023 om 13:01  | reageer

  Dat klopt. En in Lightroom Classic, en in Photoshop, en waarschijnlijk in nog wel meer programma's.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.217 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord