Fotograferen in RAW is niet moeilijk. Het nabewerken ook niet, aangezien het in basis al door de camera bewerkt is. Je kunt het dan verder fine-tunen als je dat graag wil.Alle instellingen van je camera zijn met het RAW bestand meegeleverd, en programma's als Lightroom, ON1, Capture Pro, Luminar, en nog veel meer, lezen die informatie en laten al een bewerkt beeld zien. Als je wilt kun je die met een druk op de knop laten wegschrijven als een JPEG bestand.
Of je verandert er kleine dingen aan, zoals de kleurtemperatuur, belichting, contrast, en al dat soort dingen die je met een RAW bestand kunt doen. Je hoeft het niet, je kunt het wel. Mocht je een fout maken en de foto is in je nabewerking niet goed, dan is het een kwestie van reset en je hebt het originele RAW bestand weer.
3. Een natuurlijk-licht-portretfotograaf zijn
Ben jij een natuurlijk-licht-portretfotograaf? Geef jij de voorkeur aan het fotograferen met bestaand licht? Of ben je een fotograaf je niet weet hoe je flitslicht op de juiste manier moet gebruiken? Want dat is vaak de reden om alleen met natuurlijk licht te fotograferen.
Veel fotografen die de voorkeur geven aan portretten met natuurlijk licht weten vaak niet hoe je het beste flitslicht kunt gebruiken. Wanneer je spreekt over flitslicht, zijn ze ervan overtuigd dat dit onnatuurlijk licht is, en dat je het altijd ziet dat er flitslicht is gebruikt. Ze wijken liever uit naar onacceptabel hoge ISO waarden, dan dat er extra licht wordt gebruikt.