Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Nando Harmsen

Review: Canon EOS R3

vrijdag 10 december 2021, 11:33 door | 3.995x gelezen | 8 reacties

Ik kreeg van Canon een aantal dagen lang de beschikking over de nieuwe Canon EOS R3. De camera mocht ik naar eigen inzicht uittesten.

Ik ging op pad om actie te fotograferen, het soort fotografie waar deze camera uitermate geschikt voor is. In deze review lees je mijn ervaring en mening over de Canon EOS R3.

Canon EOS R3

De Canon EOS R3 met het trinity aan objectieven die Canon beschikbaar gesteld heeft.

Na de lancering van de succesvolle Canon EOS R5 en EOS R6 was het natuurlijk een kwestie van tijd voordat er een nieuw familielid zou komen.

Hoewel velen verwacht hadden dat dit een model zou zijn dat min of meer een mirrorless versie van de Canon EOS 1Dx mark III zou zijn, bleek Canon toch een andere camera te lanceren. Dit is geen EOS R1 maar de Canon EOS R3 geworden.

Nando canon r3 voor achter

De Canon EOS R3 heeft een ingebouwde grip met dubbele bediening.

De belangrijkste kenmerken op een rij


 • 24 megapixel gestapelde CMOS Dual Pixel AF sensor
 • Elektronische sluiter tot 1/64.000 sec
 • 30 beelden per seconden met elektronische sluiter (in volledig 14-bit Raw)
 • 5.69 megapixel EVF met oog sturing voor de AF
 • Oog-AF voor mensen en dieren, en voertuig detectie
 • Hele uitgebreide instelmogelijkheden voor AF gedrag
 • Geen blackout in de zoeker (bij elektronische sluiter)
 • HDR zoeker functie om optische zoeker te simuleren
 • Elektronische sluiter heeft flits synchronisatietijd van 1/180 sec
 • PQ HDR opname in 10-bit HEIF bestanden
 • Dual Pixel AF met verbeterde object herkenning
 • AF werkt tot -7,5 EV (met een f/1,2 objectef)
 • CF express Type B en UHS-II SD geheugenslots
 • DCI en UHD 4K video tot 120p en oversampled tot 60p
 • Raw video of 10-bit C-Log3 video opname
 • Hot shoe met interface
 • Beeldstabilisatie tot 8 stops


Het uiterlijk van de Canon EOS R3Net als bij de Canon EOS 1D serie, heeft ook de EOS R3 een ingebouwde grip met daarin de grote accu die we van alle andere EOS 1D serie kennen. Maar daar houden de uiterlijke overeenkomsten dan ook grotendeels mee op. Hoewel de knoppen layout voor een deel vergelijkbaar is, zien we toch de typische knoppen layout van de R-serie

Nando canon r3 knoppen

Een overzicht van de knoppen op de bovenkant en achterkant van de camera.


Dat is misschien even wennen voor wie van de EOS 1D serie komt, maar voor wie al met een mirrorless Canon camera heeft gefotografeerd is het heel vertrouwd. Bovenop de camera is het vierkante scherm en de mode-knop zoals die van de Canon EOS R5. Achter op de camera ontbreekt echter het typische tweede LCD scherm van de 1D serie.

Nando canon r3 knoppen 2

Er zijn twee programmeerbare knoppen op de voorzijde, zowel voor in verticale als in horizontale positie. De afstandsbediening aansluiting zit ook aan de voorzijde, net als bij de Canon EOS R5.


Het LCD scherm met touchscreen functieWat er achter op de camera wel zien is een kantelbaar 3,2 inch LCD scherm. Dit is de eerste keer dat een camera van dit kaliber bij Canon een kantelscherm heeft gekregen.

Nando canon eos r3 lcdscherm

Het LCD scherm is volledig draaibaar. De uitsparing voor het scherm is ruim zodat het ook met handschoenen aan goed uit te klappen is.


Zoals alle EOS modellen heeft het de bekende menu structuur met volledige touchscreen functionaliteit. Zowel het menu kan via het touchscreen bediend worden, als het Q-menu. Je kunt het touchscreen ook gebruiken voor het plaatsen van het AF punt, en het slepen van het AF punt. Zelfs als je door de zoeker kijkt.

De autofocus mogelijkhedenWat extra bijzonder aan deze camera is, zit vrijwel volledig in het autofocus systeem. Daarin heeft Canon een functie toegevoegd die we voor het eerst, en laatst, in de analoge EOS 3 zagen. Autofocus sturing door middel van je oog, maar dan vele malen beter dan wat destijds met de EOS 3 het geval was.

Nando canon r3 oogsturing

De instellingen voor de oogsturing van de autofocus.


De zoeker heeft sensoren die kunnen detecteren waar je naar kijkt. De camera kan het autofocus punt dan automatisch op dat punt plaatsen. Met andere woorden, als je de AF inschakelt, zal dat gebeuren op de plek waar je in de zoeker naar keek.

Nando canon r3 LCD beeld

Kijk naar je onderwerp in het scherm, en daar zal de autofocus 'starten' als je de oogsturing gebruikt.


Dit systeem lijkt een gimmick, maar het werkt verrassend goed. Het werkt heel erg snel, wat bij snelle actie onontbeerlijk is. Je moet het ook combineren met een van de andere AF instellingen. Het is dus niet een los staand systeem, maar het moet gebruikt worden samen met de gewenste AF instelling.

Nando canon r3 af systeem

De welbekende instelmogelijkheden voor de autofocus van Canon EOS R3. Er is nu ook voertuig-detectie aanwezig.

Je kunt de oog sensoren kalibreren, en is ruimte voor meerdere geheugen banken waaraan je elk een naam kunt toekennen.

Bedenk wel dat je met je oog alleen de plek aanwijst waar je op moet scherpstellen. Het is dus niet zo dat de scherpstelling gebeurt als je door de zoeker kijkt. En de AF volgt je oog ook niet wanneer je de AF inschakelt hebt. Je geeft alleen met je oog het startpunt aan.

Nando canon r3 voetbal 1

Oogsturing voor de autofocus kan handig zijn bij meerdere onderwerpen in beeld. Je kijkt naar de persoon waar je scherp wilt stellen en activeert dan de autofocus. (EOS R3 met EF100-400L II op 241mm, ISO 1.000, f/5, 1/1000s)

Naast de oog sturing zijn er natuurlijk de welkbekende autofocus mogelijkheden die we van mirrorless systemen kennen. Er is oog-AF voor zowel dieren als mensen, en Canon heeft ook voertuig herkenning toegevoegd. In principe is dat voor sport voertuigen, maar ik heb gemerkt dat dit ook voor gewone voertuigen goed werkt.

Nando canon r3 voertuig af

Voertuig detectie werkt goed in deze simpele setting. Er was helaas geen gelegenheid om dit uitgebreider te testen. (EOS R3 met RF70-200

Ik had bij de Canon EOS R5 en EOS R6 al gezien dat de oog-AF van het Canon systeem bijzonder goed en nauwkeurig werkt. Het is dan ook niet verrassend dat dit ook voor de EOS R3 het geval is. Wanneer gecombineerd met de oog-sturing werkt het razendsnel.

Nando canon r3 bruc springt

De oog-AF werkt ook heel goed en nauwkeurig voor dieren, zelfs met veel haren voor de ogen. (EOS R3 met RF70-200L op 124mm, ISO 500, f/3,2, 1/500s)

Alsof dat nog niet genoeg is, heb je ook de mogelijkheid om via het touchscreen je AF punt naar de gewenste plek te slepen. Als laatste heeft de EOS R3 de smart controller op de AF-ON knop meegekregen, die ik zo prettig vond werken op de EOS 1Dx mark III.

Zo heeft deze nieuwe EOS R3 veel verschillende mogelijkheden om met de AF om te gaan. Genoeg om je eigen vertrouwde manier te gebruiken.

Nando canon r3 in de hand

Gebruik de oogsturing om het AF punt te plaatsen, of de joystick, of het touchscreen, of de smart controller op de AF-ON knop. (foto door Hetwie (www.hetwie.nl)

Snelheid van de camera


De Canon EOS R3 is heel snel. Met de mechanische sluiter ben je in staat om tot 12 beelden per seconde te maken. De buffer is groot genoeg om onbeperkt met deze snelheid te blijven fotograferen.

Tijdens een snelheidstest met de camera ingesteld op jpeg+ craw en 12 beelden per seconde met de mechanische sluiter ben ik na een burst van 1.500 foto's uiteindelijk maar gestopt met fotograferen.

Nando canon r3 oog af dieren

Met 30 beelden per seconde kun je kiezen welk beeld het beste bevalt. De autofocus houdt de snelheid zonder problemen bij. (EOS R3 met RF70-200L op 124mm, ISO 1.000, f/3,2, 1/1000s)

In de elektronische sluitermodes is de camera nog sneller. Het is dan mogelijk om tot 30 beelden per seconde te maken. In dit geval houdt de buffer het tot 100 beelden vol voor de snelheid terug valt.

Ook hier heb ik in jpeg+ craw gefotografeerd. Kies je voor een ander bestandsformaat, dan zal dit aantal waarschijnlijk hoger liggen. Ik heb dit helaas niet getest.

Nando canon r3 cfexpress

Kies voor een snelle kaart. Je hebt net als bij de Canon EOS R5 de beschikking over een CF Express type B en een SD UHS-II slot.

De camera vraagt een CF Express type B kaartje en een UHS-II SD kaart. Kies een goede snelle kaart uit om volledig gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden van de camera.

Voor deze test heb ik gebruik gemaakt van een Sandisk Extreme Pro CF Express type B kaart van 128 gigabyte met een schrijfsnelheid van 1.500 MB/s. Er zijn nog snellere kaarten beschikbaar, maar deze voldeed prima.

Combineer deze snelheid met de fantastische autofocus, en geen actie is je te snel. Het blijft dan alleen nog kiezen voor de beste AF instelling. Want de EOS R3 geeft je veel mogelijkheden om de werking van het AF systeem naar je eigen wensen in te stellen.

Nando canon r3 mountainbike 1

De uitgebreide instelmogelijkheden van de AF stellen je in staat om voor elke actie de meest optimale instelling te maken. (EOS R3 met RF15-35L op 15mm, ISO 5.000, f/3,2, 1/500s)

Beeldkwaliteit


De Canon EOS R3 maakt gebruik van een gestapelde sensor van 24 megapixels. Dat lijkt niet zo veel, zeker niet als je dat vergelijkt met de Nikon Z 9 of de Sony A1, maar voor de meeste fotografen is dat meer dan voldoende.

Nando canon r3 beeldkwaliteit

Een simpele test voor de beeldkwaliteit bij hoge ISO waarden en het dynamisch bereik van de sensor. De prestaties zijn heel goed.

De camera heeft een ISO bereik dat tussen de ISO 100 en ISO 25.600 ligt. Je kunt dit nog uitbreiden, indien je dat wilt. De kwaliteit van de beelden en de ruisniveaus zijn heel erg goed. Het is mogelijk om de een onderbelichte foto van ISO 400 tot 5 stops in de nabewerking op te lichten, waarbij de ruisniveaus overeenkomen met een ISO waarde die 5 stops hoger is.

Nando canon r3 hoge iso bruc

Met de donkere dagen voor kerst was een hoge ISO vaak nodig om voldoende snelle sluitertijden te krijgen, hoewel dit voor deze foto niet nodig was. Dit is een onbewerkte foto met ISO 16.000. (EOS R3 met RF70-200L op 177mm, ISO 16.000, f/3,2, 1/500s)

Nando canon r3 zwaan hoge iso

De details blijven behouden, ook met hoge ISO waarden. (EOS R3 met RF70-200L op 111mm, ISO 8.000, f/3,2, 1/200s)

Tijdens de testperiode had ik veel donkere dagen, waarbij ik de ISO waarde regelmatig tot het maximum moest instellen om de sluitertijd voldoende snel te krijgen. Hoewel er zeker ruis te zien is, blijkt deze ruis uitstekend onder controle met veel detail in het beeld.

Nando canon r3 bruc frisbee

Snelle actie vereist een snelle sluitertijd om je onderwerp te bevriezen. Dat betekent dat er soms voor hoge ISO waarden gekozen moet worden. (EOS R3 met RF70-200L op 200mm, ISO 16.000, f/3,2, 1/640s)

Ervaringen tijdens het fotograferen


Wat belangrijk is voor een camera, is de hanteerbaarheid. De Canon EOS R3 is een grote camera, maar zeker niet te groot of zwaar.

Het formaat is kleiner dan een EOS R5 of EOS R6 met batterijgrip, en het gewicht is maar een klein beetje meer dan een kilogram. Vergeleken met de EOS 1Dx serie is het een lichte, goed hanteerbare camera.

Nando canon r3 portret

Even zelf model staan met de Canon EOS R3. Het is een plezier om met deze camera te fotograferen.(foto door Hetwie (www.hetwie.nl)

Zowel in horizontale als verticale stand is er een goede balans. Het klapscherm geeft je bovendien de mogelijkheid om eenvoudig vanuit lastige standpunten te fotograferen. De uitsparing die er in de body is gemaakt maakt het eenvoudig om het klapscherm uit te klappen. Zelfs met handschoenen aan.

Nando canon r3 in gebruik

Aan het fotograferen met de Canon EOS R3 in verschillende posities (foto door Hetwie

De beeldsnelheid en nauwkeurigheid van de AF is indrukwekkend. Het vergt wel een goede keuze van instelling, afhankelijk van de sport die je fotografeert. Met voetbal is het vrij eenvoudig, maar wanneer een mountainbiker door een bos gevolgd moet worden kan een verkeerde instelling je parten spelen.

Nando canon r3 mountainbike 2

Het is even zoeken naar de juiste AF instelling, zeker in een bosrijke omgeving. (EOS R3 met RF15-35L op 15mm, ISO 3.200, f/2,8, 1/500s)

De camera heeft de unieke mogelijkheid om meerdere knoppen voor de AF te programmeren. Zo kun je de AF-ON knop programmeren voor de ene sport, en bijvoorbeeld de knop met de asterisk (*) voor een andere sport. De instellingen waaruit je kan kiezen zijn heel erg uitgebreid.

Nando canon r3 af custom settings

Je kunt bijzonder veel naar wens instellen. Zeker het gedrag van de AF is tot in detail te selecteren, zelfs voor meerdere knoppen.

Mijn conclusie


In feite kan ik heel kort zijn met mijn conclusie. De Canon EOS R3 is een fantastische camera die uitermate geschikt is voor zijn doel: actiefotografie.

De instelmogelijkheden die de camera biedt zijn groot, en de flexibiliteit maakt het erg makkelijk om alles helemaal naar je eigen voorkeuren in te stellen.

De oogsturing voor de AF werkt beter dan ik verwacht had. Het is niet in alle gevallen geschikt maar het is met een druk op de knop uit te schakelen. De oog-AF weet je onderwerp al op grote afstand te vinden en te volgen. Wanneer het oog uit beeld gaat, schakelt de camera vlekkeloos over op gezicht, hoofd of torso.

Nando canon r3 voetbal 2

Met oogdetectie kon ik kijken naar de voetballer waarop scherp gesteld moest worden. De AF eenmaal ingeschakeld, neemt de oog-AF, gezichts-AF of torso-AF het vlekkeloos over. (EOS R3 met EF100-400L II op 248mm, ISO 800, f/5, 1/1000s)

Wat ik in eerste instantie jammer vond was het ontbreken van de 'geen voorkeur' keuzemogelijkheid met oog-AF. Toch merkte ik dat de camera niet al te kieskeurig is.

Met oog-AF voor dieren zal ook een mens herkent worden. Ik vermoed dat het meer een kwestie van prioriteit is, maar dat bij het ontbreken van het onderwerp gekeken wordt naar de andere onderwerpen.

Nando canon r3 zwaan

Ook bij vogels vindt de oog-AF het oog. Zelfs het oog van een knobbelzwaan. (EOS R3 met RF70-200L op 135mm, ISO 5.000, f/3,2, 1/200s)

Hoewel de camera groter en zwaarder is dan bijvoorbeeld de Canon EOS R5, is het zeker geen groot verschil. De camera lijkt zich helemaal in je hand te nestelen met alle knoppen en wieltjes onder handbereik.

Het ontbreken van de PASM knop blijft voor mij wel een gemis. Van de andere kant, de mode-knop is ook heel bruikbaar, waarbij je overigens de niet gebruikte standen gewoon uit kunt schakelen.

Nando canon r3 met objectief

Met de RF objectieven ligt de balans van de Canon EOS R3 perfect. Je hebt niet het gevoel dat de camera net iets meer dan een kilogram weegt.

Wat mij bevalt


 • Ergonomisch heel goed doordacht
 • Camera is helemaal naar wens te configureren waaronder het AF systeem
 • Oog sturing AF werkt goed
 • Smart controller in de AF-ON knop
 • Grote buffer die bovendien snel naar de geheugenkaart wegschrijft
 • Goed dynamisch bereik
 • Klapscherm met voldoende grote uitsparing in achterwand
 • Auto bracketing direct onder handbereik
 • Oudere batterijen van de 1D serie kunnen gebruikt worden
 • Custom knoppen op de voorzijde zowel voor horizontaal als verticaal aanwezig
 • Camera is ondanks formaat niet al te zwaar (1014 gram inclusief batterij)
 • Oog-AF werkt al bij onderwerp heel klein in beeld
 • Grote en heldere elektronische zoeker met optische zoeker simulatie


Wat beter kan


 • Sluitertijd nog steeds gelimiteerd tot 30 seconden voordat Bulb geactiveerd moet worden
 • Beperking met functies die voor custom knoppen geprogrammeerd kunnen worden
 • Geen mogelijkheid om oog sturing automatisch de AF te laten activeren
 • Geen PASM wiel - dit moet via de Mode-knop


De film functies van de Canon EOS R3


Het is duidelijk dat Canon EOS R3 niet speciaal bedoelt is als film camera, hoewel er voldoende functies aanwezig zijn om ook dat gebied uitstekend uit de voeten te kunnen.

Je hebt natuurlijk FHD en 4K ter beschikking in de gewone framerates. Zowel in 4K als FHD heb je de mogelijkheid om naar 100 fps te schakelen.

Nando canon r3 video

Een greep uit de video instelmogelijkheden van de Canon EOS R3.

Een snelle test heeft laten zien dat de camera geen last heeft van het rolling shutter effect. Niet merkbaar, in ieder geval.

De leessnelheid van de sensor is dus snel genoeg om snelle actie goed te filmen. Alleen in de zoeker merk je het rolling shutter effect wel, ondanks dat het niet in de beelden terug te zien is.

De Canon EOS R3 is ondanks de mogelijkheden zeker niet te beste keuze voor de filmer. Maar voor de actie fotograaf is het zeker een aanrader. De Canon EOS R3 is verkrijgbaar voor 6.099 euro.

Galerij


Nando canon r3 bruc tegenlicht

(EOS R3 met RF70-200L op 158mm, ISO 1.250, f/2,8, 1/2000s)


Nando canon r3 bruc zand

(EOS R3 met RF70-200L op 124mm, ISO 1.600, f/3,2, 1/1000s)


Nando canon r3 bruc frisbee 2

(EOS R3 met RF15-35L op 15mm, ISO 640, f/3,2, 1/800s)


Nando canon r3 mountainbike 3

(EOS R3 met RF15-35L op 17mm, ISO 12.800, f/3,2, 1/1000s)


Nando canon r3 mountainbike 4

(EOS R3 met RF70-200L op 1258mm, ISO 4.000, f/2,8, 1/1000s)


Nando canon r3 voetbal 3

(EOS R3 met EF100-400L II op 400mm, ISO 1.600, f/5,6, 1/1000s)


Nando canon r3 voetbal 4

(EOS R3 met EF100-400L II op 200mm, ISO 800, f/5,6, 1/1000s)

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Nando Harmsen

Over de auteur

Nando Harmsen fotografeert al meer dan 40 jaar. Zijn specialisme ligt bij bruidsreportages en landschapsfotografie. Daarnaast geeft Nando lezingen, workshops, masterclasses, fotoreizen, en maakt regelmatig reviews van nieuwe en leuke apparatuur.

8 reacties

 1. esther
  esther schreef op zaterdag 11 december 2021 om 18:33  | reageer

  Duidelijk geschreven met duidelijke fotos! En natuurlijke onze mtb actie fotos!
  Keep on going!
  Gr Esther

 2. Nando
  Profiel Nando schreef op dinsdag 14 december 2021 om 09:47  | reageer

  @Esther:
  Zonder jullie was het niet zo goed gelukt. Dank je

 3. Mieke Engelbos
  Mieke Engelbos schreef op dinsdag 14 december 2021 om 12:50  | reageer

  Heel benieuwd hoe de autofocus op de windhondenrenbaan gaat presteren als er meerdere honden tezamen lopen !

 4. RiPa-Photo
  Profiel RiPa-Photo schreef op dinsdag 14 december 2021 om 13:20  | reageer

  Heel benieuwd wanneer ze eindelijk uitgeleverd gaan worden.
  Verder een prima review Nando.

 5. Paul
  Paul schreef op dinsdag 14 december 2021 om 13:33  | reageer

  Zoals we van Nando gewoon zijn is ook deze review zeer goed geschreven met praktische tips die voor de koper direct bruikbaar zijn.
  Het ontbreken van de PASM knop (zoals op mijn eos R5) vind ik persoonlijk helemaal geen probleem, met de mode knop kan ik veel sneller en ook als het donker is, zeer snel van keuze veranderen. En, vermits je bepaalde knoppen aan een functie naar wens kan toewijzen, is het ontbreken van de PASM knop zeker geen nadeel. Zo kan ik met één druk op een knop direct overschakelen naar mijn favoriete instellingen tussen filmen en foto modus schakelen.
  Ook nog vermelden dat met de nieuwe firmware update nu ook de R5/R6 over een AF beschikken voor voertuigen.

 6. Nando
  Profiel Nando schreef op dinsdag 14 december 2021 om 14:32  | reageer

  @Mieke Engelbos: ik verwacht hetzelfde als bij een voetbalwedstrijd. Je kiest met oogsturing waar het AF punt moet liggen wanneer je het activeert.

 7. Mieke Engelbos
  Mieke Engelbos schreef op dinsdag 14 december 2021 om 17:13  | reageer

  @Nando ... een voetbalwedstrijd of andere sportwedstrijden, met mensen of dieren is helemaal niet te vergelijken met windhondenrennen. Voorlopig dus nog even geduld hebben tot het renseizoen opnieuw begint om effectief de proef op de som te kunnen nemen.

 8. Nando
  Profiel Nando schreef op woensdag 15 december 2021 om 10:11  | reageer

  @Mieke Engelbos: Elke sport heeft zijn eigen uitdagingen. Ik weet van het fotograferen van honden dat het lastig kan zijn. De EOS R3 presteert heel goed op dat gebied, zeker bij versnellingen, snelle bochten, en plots afremmen. Ik ga er vanuit dat op een hondenrenbaan waarbij de honden rondes lopen het zeker goed zal gaan, aangezien de snelheid en beweging redelijk constant is.
  Het lijkt me zeker leuk om dat eens te fotograferen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Reviews

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.057 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord